Leasingtyper

Billeasing til erhvervskunder et klassisk produkt, hvor leasingtager i - modsætning til privatleasing - selv kan sætte sine parametre i beregningerne såsom størrelsen af restværdi mv.

Erhvervsleasing

Erhvervslivet har i årevis leaset maskiner, inventar, dirftsmilder og biler, hvad enten der er tale om varebiler eller personbiler.

I modsætning til privatleasing er der sådan set ingen aftalebegrænsninger. Aftales der en 36 måneders leasingperiode, er det den periode der gælder. Man kan således ikke klare sig med en "gratis" aflevering efter 12 måneder, men skal igennem en erstatningsopgørelse i forbindelse med en førtidsindfrielse af en leasingkontrakt.

I en erstatningsopgørelse opgøres og indgår nutidsværdien af de fremtidige leasingydelser - dog reguleret for den kalkulerede restværdi - hvorfra trækes en geplaceringsværdi - f.eks. ved at sætte bilen til salg på auktion. Herved fremkommer et erstatningsbeløb til leasingselskabet for at afbryde leasingaftalen i utide. I forbindelse med leasingtagers evt. konkurs, er det dette erstatningsbeløb, der bliver anmeldt i boet.

I steder for den første ekstraordinære ydelse har det også været praksis, at benytte sig af et depositum, der tilbagebetales efter leasingaftaleperiodens udløb.

For at sætte en skarpere restværdi i leasingberegningen kan det ofte aftales, at leasingtager skal finde en køber til bilen til den forventede pris.

Erhvervsleasing har i de enere år udviklet sig til at være et redskab for en egentlig flådestyring af en virksomheds bilpart. Fordelen herved er ud over den høje finansieringsgrad, hvorved virksomhedens driftskreditter skånes, også en outsourcing af besværet med at styre en bilpark. Man kan i samarbejde styre tildelingen og indkøb af biler til virksomheden og dets personale.

At tildele og styre biler til f.eks. ansatte i en støre virksomhed er lidt af en opgave, der kan binde mange ressourcer i virksomheden. I samarbejde med leasingselskabet kan virksomheden definere og vedtage klare politikker for, hvem der skal have bil, hvilken type, udstyrsniveau osv. Leasingselskabet styrer det hele med uskiftning, service, erstatningsbile resalg af bil i forbindelse med personaleudskiftning osv. Endvidere er der tilknyttet kort til brændstof, fælles forsikring osv.

Virksomheden får endvidere en omfattende statistik med markering omkring et evt. misbrug af benzinkort (optankning af husholdningens øvrige biler) osv. samt misbrug, dårlige vedligeholdelse, ikke aftalt kørsel i udlandet og udlån til andre end familiens osv.

I modsætning til privatleasing er der delvis momsrefusion af den moms, der betales med leasingydelsen. Momsen er udregnet efter registreringsafgiften og indgår i virksomhedens momsregnskab. Hermed er erhvervskunder mere begunstiget i forbindelse med leasing end privatkunder. På grund af den asymetriske moms i leasingforhold betaler en privatperson i virkeligheden for meget i leasingydelse, der dog til en vis grad begrænses af særlige indkøbsrabatter og et indsnævret modelprogram.

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktinfo

Billeasing.dk v/EuroCapital - Postboks 157 - 2860 Søborg

70203250

Mandag-Fredag: 9-16

Generel info

De viste leasingpriser er indsamlede data, som EuroCapital ikke kan garantere rigtigheden af, og påtager sig i den forbindelse intet ansvar.

---

Kalender

Templates in Time